Menu
De Schuilschuur

Try-out theatervoorstelling Nestgoud

Actrice Margje Wittermans en acteur/componist Jeroen Mesker werken aan een nieuwe theatervoorstelling, NESTGOUD. Poëzie, muziek en theater ineengevlochten tot een intieme vertelling over de innerlijke strijd van een vrouw die moeder is geworden.

De eerste try-out van NESTGOUD wordt op 2 februari gespeeld in het schuurhuis van Neeltje van den Brand in Oude Bildtzijl. De voorstelling is gratis; vrije giften komen ten goede aan de Schuilshuur. Na afloop, bij een hapje en drankje, is er gelegenheid om met Margje, Jeroen en regisseur Joop Wittermans in gesprek te gaan. Zij horen graag reacties en ervaringen van het publiek. De avond wordt afgesloten met een poëtische verrassing.

Vorig seizoen maakte Margje VLUCHTGOUD, waarmee zij op Oerol speelde en in diverse kleine theaters. Waar VLUCHTGOUD een voorstelling was over de lokroep van de zee en verre oorden en nooit ergens kunnen aarden, met de gedichten van J.J. Slauerhoff als uitgangspunt, gaat de nieuwe voorstelling NESTGOUD juist over de magie van het blijven op een plek en wat thuis betekent. Slauerhoff heeft plaatsgemaakt voor de dichteres Vasalis.

Margje over haar nieuwe voorstelling: 'NESTGOUD is een voorstelling over de zoektocht naar …..waar kom je thuis? Een huis bouwen, nestdrang, het creëren van je eigen thuis, familie en werkelijkheid: ‘Een onderneming die alleen kan slagen in een gedicht, lied of toneelstuk.’ (J.J Slauerhoff). In NESTGOUD ga ik, aan de hand van gedichten van Vasalis en nieuwe teksten van mijzelf op muziek van Jeroen Mesker, deze zoektocht aan. Een vertelling op muziek waarin ik het publiek meeneem in het loslaten van je ‘roots’ en het verlangen naar eigen haard, kippen en de magie van een vaste plek versus het zwerversbestaan, het artiestenleven en de impact van het krijgen van een gezin op je wezen als kunstenaar. NESTGOUD wordt een ode aan het moederschap en de zigeuners die hun huis altijd bij zich hebben.'

Datum: 2 februari 2019
Plaats: Van Albadaweg 57
Tijd: 20.00 uur (Neeltje haar schuurhuis open om 19.30)
Entree: gratis; vol is vol
Aanmelding: info@toneeltje.nl

Meer informatie: https://www.margjewittermans.nl

Voor de teaser van NESTGOUD klik hier

« Doorbraak in de bouw van de Schuilschuur Get Funded! We zijn er bijna. »