Menu
De Schuilschuur

Grote donatie voor de Schuilschuur!!

Nu de lockdown langzaam wordt opgeheven, hebben onze vrijwilligers het werk aan de Schuilschuur weer opgepakt. Vorig weekend zijn de grote raamkozijnen op het zuiden geplaatst. Dubbele beglazing is inmiddels in bestelling en wordt binnenkort gezet. RUBEN’S TUINONDERHOUD heeft pro deo veel werk aan de tuin gedaan. We hoefden slechts de boompjes en de heg van 50 meter te betalen. Verder hebben we van DONKER GROEN heel veel planten gekregen, die afgelopen weekend door vrijwilliger Richard Lodewijk zijn geplant. De tuin begint er fraai uit te zien!
 

Vorige week werden we verrast door een zeer gulle gift!! Een dame, die we hier Eveline zullen noemen, steunde ons met een bedrag van €1500!! We waren verbluft en ontroerd. Wat een hart onder de riem! Omdat onze crowdfunding op getfunded goed blijft lopen – we hebben inmiddels €2750 van de nog benodigde €7500 opgehaald – komt opening van de Schuilschuur in het najaar nu wel heel dichtbij. Nog minder dan €5000 te gaan!! Help je ons de deuren in het najaar te openen?! Steun ons dan via: https://getfunded.nl/campagne/9408-de-schuilschuur-tijdelijke-acute-opvang-voor-mensen-in-woonnood  of doneer rechtstreeks op ons rekeningnummer: NL62 TRIO 0338 6101 11 t.n.v. Stichting De Schuilschuur.

Gulle gever Eveline mailde ons de reden van haar donatie:

Waarom ik de Schuilschuur steun

Tijdens een training Durf te Vragen in Utrecht begin 2018 leerde ik Neeltje kennen en vertelde ze met enthousiasme en vol passie over haar droom. Nu het richting realisatie komt, steun ik dit initiatief van harte wegens twee voorname redenen.

De eerste is, omdat ik regelmatig besef dat ik in goede omstandigheden van een veilig (t)huis heb kunnen opgroeien en mijn leven tot nu toe heb kunnen leiden. Jammer genoeg zijn er vele anderen die minder geluk hebben en dan is een plek in de Schuilschuur zeer welkom. Hoewel mijn ouders al in mijn jonge jaren zijn gescheiden, hebben ze dat in redelijkheid gedaan en heb ik nooit op straat gestaan met een van mijn ouders. Daarna is mijn leven rustig verlopen en heb ik altijd een eigen plek gehad waar ik mij prettig voel en nog steeds.

Daarnaast bewonder ik dat Neeltje haar droom ten uitvoer aan het brengen is. Ze beseft heel goed dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Hoewel het slechts twee appartementen zijn die ze gaat realiseren, kan ze er levens mee veranderen. Dat is toch geweldig dat je dat voor je medemens kunt doen.

Mijn droom is om mijn kennis en kunde in dienst te stellen van een organisatie die anderen helpt om (wat meer) zelfstandig in het leven te staan. Momenteel heb ik een fulltime baan bij een commercieel bedrijf en kan ik in mijn vrije tijd op diverse manieren de maatschappij ondersteunen. Zo geef ik al jaren bijles aan middelbare scholieren thuis, begeleid ik blinde wintersporters op ski’s in Oostenrijk, coach ik ingenieurs en collega’s bij loopaanvragen, ben ik lid van het team collegiale opvang, en brainstorm ik met verschillende partijen over evenementen en netwerkmogelijkheden.

Steun ook de Schuilschuur en zorg ervoor dat die twee appartementen er komen!!

Eveline
24-05-2020

« Schuilschuur op Omrop Fryslân cv-ketel en radiatoren geplaatst »